Гласят ли Слави Бинев за шеф на спортната комисия в парламента? 09.12 | 10:03

Валери Симеонов заяви, че оставката му вчера е била по съвест

От Филипа Тодева

Слави Бинев е подал оставката си по съвест, а не по принуда. Това каза заяви пред БНТ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той заяви, че не е имало нито един основателен аргумент от страна на протестиращите срещу назначението на Бинев за председател на комисията по култура и медии и коментира, че освен това самите протестиращи не са представлявали цялата културна общност.

"Все пак да не забравяме – Слави Бинев е бил четири години член на Комисията по култура в Европейския парламент. Значи в Европейския парламент може, но в България изискванията са изключително високи. Бяха употребени там хора и това беше тъжното", допълни Симеонов.

Причина за оставката е, че Патриотичният фронт не желае конфронтация и излишно нагнетяване на напрежението, било то и режисирано.

Симеонов допълни, че до сега не е обсъждано дали Бинев ще се кандидатира за председател на парламентарната комисия по спорта.

Съпредседателят на ПФ отрече да е разговарял по телефона с премиера Бойко Борисов, но заяви, че във всеки един момент Патриотичният фронт може да свали доверието си към правителството.

Водещи

Най-четени