Голямото пътуване по празниците взе първа жертва 03.03 | 14:20

Грък загина на „Струма“, други двама и българка са ранени

От iNews.bg

Голямото пътуване на българите заради натрупаните четири празнични дни около честването на 3 март, вече взе първата си жертва. На автомагистрала "Струма" при жестока катастрофа загина гръцки студент, а други трима, сред които и българска гражданка, са пострадали.

Инцидентът е станал късно вчера преди граничния пункт "Кулата–Промахон", предаде БГНЕС. Загиналият и двамата му спътници са студенти по стоматология в София. Пътували са към Гърция за четирите почивни дни.

Джип с българска регистрация е навлязал в насрещното еднопосочно платно на магистралата, където се е блъснал челно в пътуващия към Гърция лек автомобил. Грешката е на българския водач, който веднага след преминаване на граничния пункт навлиза в левия ръкав на "Струма”.

 

На практика българският шофьор е карал повече от километър в насрещното платно. Двамата братя Димитрос и Костос Р. - на 30 и 32 години, са с политравми. Ранената 40-годишна българка Т. М. от Казанлък е с контузия на гръдния кош. Пострадалите в момента минават на скенер в болницата в Петрич.

Водещи

Най-четени