Готвим нова среща ЦИЕ-България-Китай в София 26.09 | 17:24

Лиляна Павлова обсъди провеждането на форума от формата „16+1“ с китайска делегация

От iNews.bg

Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г., се срещна със заместник-генералния директор на дирекция "Европа” в МВнР на Китай и заместник-генерален секретар на Секретариата на "16+1” Лу Шан в София днес. Двамата обсъдиха организацията и провеждането на Четвъртата Среща на местните лидери от Китай, България и страните от Централна и Източна Европа, планирана да се състои отново в София, на 20 октомври тази година.

Срещата ще събере областни управители, кметове, националните координатори за инициативата за сътрудничество Китай-ЦИЕ, представители на регионите и на бизнеса от всички страни от формата. В България се очаква да пристигнат близо 700 делегата, сред които губернатори и представители на местната власт от 20 китайски провинции и страните от ЦИЕ. Целта на срещата между местните власти от държавите от формата "16+1" е всички заедно и конструктивно да обсъдят бъдещото си сътрудничество във всички области с конкретни идеи и планове.

В рамките на срещата, министър Лиляна Павлова и г-н Лу Шан обсъдиха и подготовката по създаването на Глобален партньорски център в рамките на инициативата "16+1". На срещата присъстваха и експерти от министерството на външните работи, министерството на икономиката и на НДК. Представителите на китайската делегация благодариха на министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 за отличната подготовка и логистика на срещите "16+" в София.

Водещи

Най-четени