Готвят „Окупирай Орлов мост IV” 16.06 | 12:12

“Цеко Минев е притиснал Баце, а той няма къде да мърда!”, твърдят природозащитници, които и днес ще кажат: „Не на Закона за горите!“

От iNews.bg

За четвърти пореден ден на протести срещу Закона за горите се готвят природозащитниците. В социалната мрежа Facebook организира "Окупирай Орлов мост IV”.

До момента близо 4 хиляди души са потвърдили присъствието си. Поканени са общо 56 792-ма. Близо 2 хиляди са декларирали, че може би ще излязат на протест.

"Бойко Борисов се опита да ни приспи, заобикаляйки Конституцията! Затова и утре трябва да бъдем на Орлов мост, след толкова лъжи на Миро Фабержето и машата Десислава Танева! Не трябва да им вярваме!”, са сред призивите на недоволните.

Природозащитниците припомнят, че ги уверяваха, че няма лобистки поправки, че всичко е в интерес на скиорите.

"Истината? Цеко Минев е притиснал Баце, а той няма къде да мърда! Уплашен е - олигарсите си искат пая, който им е обещан, а НИЕ сме на улицата! И Борисов ни лъже! Щял да забави публикуването на закона в Държавен вестник!..В Банкя може да спре читалищния стенвестник, но Държавен вестник не може! Затова ние протестираме!”, категорични са те.

Протестът е определен като позиция срещу скандалните промени в Закона за горите, известни като Поправклата "Цеко Минев". Протестът им е срещу наглостта на депутата Емил Димитров, известен като Емо Ротманса, който заяви: "България е наша, гората е наша, ще правим каквото си искаме, с вас, или без вас!"

Искането им е президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху скандалния закон. Те са съгласни, че законът:

1. Представлява държавна помощ за частни корпорации, за което сме критикувани от ЕК;

2. Позволява строителство по реда на Закона за публично-частното партньорство, а не чрез публични търгове;

3. Е в услуга на Витоша ски — правото за ползване на писти без търг;

4. Поволява презастрояване заради разширения обхват на доипустимото строителство;

5. Дава възможност за изсичане без план, довела преди до гола сеч в равнините на Източна България...

 

Водещи

Най-четени