Готвят сурови санкции за трафикантите на хора 05.09 | 16:40

Румяна Бъчварова настоява за промяна в закона, които да спрат каналджиите

От iNews.bg

Държавата вдигна мерника на трафикантите на хора и им готви сурови наказания. Дори и някой да бъде хванат, че само веднъж се е занимавал с подобна престъпна дейност, той ще бъде подложен на най-тежки санкции. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"Ще настоявам в спешен порядък да бъдат разгледани законодателните промени, които да регламентират възможно най-високи санкции срещу трафикантите, съизмерими със сериозността на деянието каналджийство”, каза Бъчварова по време на посещението си на граничен пункт Малко Търново.

Според нея по този начин подобни занимания би трябвало да станат далеч по-малко привлекателни. Тя подчерта, че борбата с каналджийството е една от основните задачи на органите на МВР. Това включва стриктното и бързо регистриране на мигрантите и търсещите убежище, за да не попадат в мрежите на трафикантите, които поставят в риск живота на тези хора - често пъти на жени и деца, отбеляза още вицепремиерът.

В рамките на посещението си Бъчварова се запозна с  резултатите от настоящите специализирани операции, които се провеждат от граничните служители и провери на място напредъка по изграждането на граничната ограда в района на Малко Търново. Тя подчерта, че приоритет за България е да поддържа високата  степен на готовност за потенциално увеличаване на миграционния натиск, както и за предоставяне на необходимата организация, условия и грижи за потърсилите убежище у нас.  По време на посещението, вътрешният министър проведе работни среща с началника на ГПУ Малко Търново комисар Кирил Кидеров и заместник-директора на ГД "Гранична полиция" Стоян Иванов и посети терена, където ще се изгражда възпрепятстващото съоръжение.

Водещи

Най-четени