Граждани протестират срещу "Софийска вода" 06.04 | 07:15

Протестът се организира заради планирано спиране на водоподаването

От Ивайло Ачев

Протест срещу "Софийска вода" ще се проведе днес, 6 април, в столичния "Овча купел" на ул. "Академик Константин Пашев" № 32 (до бившето АОНСУ). Събитието се организира от ВМРО.

Причина за протеста е решение на "Софийска вода" да започне да прекъсва водоснабдяването на жилищни блокове в "Овча купел", в квартал "Витоша" и други столични квартали от днес. Според ВМРО тези действия са "наглост" и "дискриминация". Партията счита, че концесионерът ще спре водата на съвестни потребители, вместо да прекъсне водоподаването към циганските гета, където на година се крадат по 3 млн. куб. метра вода.  

Спирането на водоподаването е крайна мярка, която по никакъв начин няма да реши големия проблем на "Софийска вода” АД с милионите несъбрани вземания. Вместо да притисне неизрядните платци в гетата, вместо да спре незаконното присъединяване към водопроводната мрежа (кражбите на вода) там, концесионерът се захваща с жилищните блокове. И ще се окаже, че заради пет неплатени сметки цял жилищен блок ще бъде лишен от вода, обобщават от ВМРО.

Най-четени