Грузинският премиер пристига на посещение у нас 15.04 | 13:01

Мамука Бахтадзе идва в София по покана на Борисов

От iNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Грузия Мамука Бахтадзе, който е на официално посещение в България по покана на българския премиер - утре, 16 април. Двамата ще проведат разговор на четири очи, последван от пленарно заседание на двете делегации.

Във фокуса на разговорите ще бъдат активизирането на икономическите и търговските отношения, както и сътрудничеството в сферата на инфраструктурата, транспорта и енергетиката между България и Грузия.

Последната среща на премиерите Борисов и Бахтадзе беше през септември 2018 г. в Ню Йорк по време на 73-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Сред обсъжданите теми тогава бяха подкрепата на България за евроатлантическата перспектива на Грузия, както и партньорството в отбраната и сигурността.

В делегацията на грузинския министър-председател Мамука Бахтадзе са министърът на външните работи на Грузия Давид Залкалиани, зам.-министърът на икономиката и устойчивото развитие Акаки Сагирашвили и председателят на Комисията по външна политика в парламента на Грузия - Софио Кацарава. От българска страна с премиера Бойко Борисов ще бъдат вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и зам.- министърът на икономиката Лилия Иванова.

Водещи

Най-четени