Гръмотевични бури и дъжд обхващат страната 18.04 | 08:00

Максималните температури – от 10°-12°C в северозападните райони. Доста по-високи – до 14°-16°C, в Югоизточна България

От iNews

През деня в четвъртък ще се задържи предимно облачно с валежи от дъжд, като значителни по количества се очакват над Южна и Източна България. Вятърът ще отслабне и ще е слаб от северозапад.След обяд от запад валежите ще започнат да спират. Най-късно в Източна България и планинските райони

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 10°-12°C в северозападните райони. Доста по-високи – до 14°-16°C, в Югоизточна България.

Времето в София

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. По най-високите Софийски полета дъждът ще се примесва със сняг, но не се очаква да се натрупа снежна покривка!

Минималните температури ще са между 4-5°С, а максималните – около 10°С.

През деня ще е предимно облачно със слаби валежи от дъжд. След обяд от запад валежите ще започнат да спират.

Времето по планините

На много места в Рило-Родопския масив ще паднат значителни валежи от дъжд, като най-интензивни ще са явленията през нощта срещу четвъртък .

Бъдете внимателни! Повишава се рискът от свлачища и локални наводнения в Рило-Родопския масив!

През деня в четвъртък ще е предимно облачно със значителни валежи от дъжд. Над 800-900 метра валежите ще са и от сняг. Вятърът ще е силен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°C, на 2000 метра - около минус 4°C.

Времето по Черноморието

През целя ден ще е облачно и дъждовно. Очакваме и гръмотевична дейност в следобедните часове. Ще духа умерен до временно силен вятър от югозапад, но с тенденция да се ориентира от северозапад и да стихне. Максималните температури ще бъдат между 12°C и 14°C. Температурата на морската вода ще бъде около 8-12°C. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Времето на Балканите

През последните дни на тази седмица средиземноморски циклон ще окаже влияние на времето на Балканския полуостров.

Очакваните валежи на 17 и 18 април ще повишат значително нивата на подпочвените води, което ще засили риска и от активизиране на свлачища в Северна Гърция и района на Рило-Родопския масив. Очакваните количества валежи на места ще надминат 50 -80/кв.м. Валежи от сняг се очакват в Динарските планини и Сърбия.

Източник:  Meteo Balkans

Водещи

Най-четени