Гръцки професори се търсят в България и Албания 07.09 | 10:37

Предлагат се солидни заплати за преподавателите, които се съгласят да работят в двете страни

От Георги Георгиев

Гръцки преподаватели се търсят за работа в Албания и България срещу високи заплати, осигурен транспорт и покриване на разходите за храна и настаняване. Това съобщава гръцкият сайт Грийкрипортър (Greekreporter), цитиран от БТА.

Според изданието в няколко албански и български медии са били публикувани обяви за набиране на гръцки професори, които да преподават в тези страни няколко дни в седмицата в частни институции.

Гръцкият вестник "Катимерини" пък съобщава, че някои гръцки преподаватели вече са се преместили в Саудитска Арабия и Катар за по-високи заплати и тригодишни договори.

Ректорът на Университета в Йоанина Триандафилос Албанис заяви, че е имал среща с албански колеги, които предложили добри позиции в Албания за професори от неговия университет.

Албанис каза, че в съседна Албания има седем частни колежа, които работят по европейски или американски програми и сътрудничат с няколко университета в чужбина. Албанските представители му казали, че ще предложат на гръцките учени автомобил, който да ги превози от границата, големи възнаграждения и покриване на всички разходи в страната, включително храна и настаняване.

Подобни предложения били направени и на професори от университета Димокритио за работа в България, но засега не казва някой да се е отзовал на офертата, съобщава Грийкрипортър.

Водещи

Най-четени