Гръцките фермери не се разбраха с Ципрас, пак блокират „Кулата” 26.02 | 14:31

Лека надежда сред шофьорите ни, малка част от тракторите започнала да се връща към нивите, за да орат

От iNews.bg

Нова гръцка блокада на границата с България. Фермерите от южната ни съседка вече подреждат тракторите на ГКПП "Кулата”. След като снощи блокадата беше вдигната, а движението освободено и в двете посоки и до сутринта по информация на МВР вече нямаше опашки от ТИР-ове, днес в 14:30 ч. гръцките фермери отново спират движението през границата, съобщи БГНЕС.

Повод за поредната блокада е краят на преговорите на протестиращите с гръцкия премиер Алексис Ципрас. Тя приключи преди около час, а фермерите не са доволни от разговора. Затова са взели решение отново да преминат към ефективни стачни действия и да затворят "Кулата-Промахон”.

Към момента не е ясно докога ще продължи блокадата. Според фермери от другата страна на границата тя ще бъде безсрочна. В същото време обаче сред родните шофьори започва да се заражда надежда. Един от последните, преминали през "Кулата-Промахон” разказва, че пътувайки към границата е видял 10-ина трактора да се оттеглят, вероятно защото отиват да орат. Още преди месец у нас се чуха прогнози, че с настъпването на пролетта напрежението по границата ще се успокои, тъй като гръцките фермери ще имат вече работа и ще им липсва свободно време, което да уплътняват с протести.

Водещи

Най-четени