Гълъбин Боевски "завлякъл" бразилските си адвокати с 10 000 евро 28.02 | 11:13

Експулсацията на чужди затворници била нормална практика в държавата

От Христина Рафаилова

Гълъбин Боевски "завлякъл" бразилските си адвокати с 10 000 евро. Пред TV7 юристът Жаксон Нило де Паула твърди, че световният шампион не е платил дължимия хонорар на защитниците си в латиноамериканската държава.  

Адвокатите се опитвали неведнъж да се свържат Боевски и жена му по телефона и по Skype, но нито единият от двамата не отговарял на повиквания. 

Юристът обаче заяви, че не може да даде повече информация за неуредените отношения с клиента му, тъй като тя била конфиденциална. 

Той коментира и изненадващото завръщане на Боевски в България. 

"Експулсирането е нормална процедура тук, в Бразилия. Всеки чуждестранен затворник, който е нарушил закона в страната и излежава присъда, може да бъде експулсиран. Абсолютно всеки", заяви Жаксон Нило де Паула.

Адвокатът обясни, че според законите на страната му осъденият за трафик на кокаин е можел да излежи цялото си наказание в бразилски затвор. Съдията в град Аваре, в чиито район се разглеждаше делото се възползвал от правото си да го експулсира предварително заради добро поведение и работа в затвора.  

Юристът каза, че авторът край град Инаи има 19-20 българи. "Някои затворници тук просто не желаят да бъдат експулсирани преди края на присъдата си. Други нямат възможност да платят адвокатски хонорар, който гилдията ни е поставила за подобна услуга. Но по закон всеки може да се възползва от нея", заяви той. 

Най-четени