Дават допълнително 15 млн. лева за заплати на служителите в затворите 21.03 | 11:46

Борисов е поел ангажимент за отпускане на допълнителни средства

От iNews.bg

Правителството ще отпусне 15 млн. лева за увеличение на заплатите на служителите в дирекциите "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" към правосъдното министерство. Това съобщи ресорният министър Цецка Цачева след среща с ръководствата на синдикатите в сектора.

Около 6 млн. лева от тази сума ще бъдат дадени за изравняване на сумите за специфични служебни дейности между служителите на министерството на правосъдието и на МВР, които работят на аналогични позиции. С останалите пари ще бъдат увеличени заплатите на служителите, които работят при най-тежките условия.

Че премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент за отпускане на допълнителни средства за двете главни дирекции съобщиха по-рано и от Синдиката на служителите в затворите.

В последваща среща в Министерството на правосъдието са били определени технологичните стъпки, разпределени конкретните задачи със срокове за изпълнението им. Уговорена е била и следваща среща на 29 март. Очаква се Синдикатът на служителите в затворите да обсъди направените предложения до края на седмицата и да обяви дали ще продължи протестните действия.

Водещи

Най-четени