Данъчните погнаха тотомилионера Росен Русимов 30.11 | 18:14

Те ще запорират 1,5 млн. лева от все още неизплатената му печалба

От Ивелина Георгиева

Още не прибрал печалбата си от големия джакпот на спортния тотализатор, Росен Русимов вече е в данъчна ревизия.

Данъчните са започнали проверка срещу тотомилионера в качеството му на физическо лице и възнамеряват да запорират 1,5 милиона лева от печалбата му, която той все още не е прибрал съобщава Дарик.

Русимов, който има собствен бизнес, е на мнение, че някой от данъчното в Перник не го обича и затова иска да блокира милионите му. Той не изключи възможността всичко да е на лична основа.

До преди две години той е разполагал с документи, че не дължи нищо на държавата, но сега вече и самият той не знае имали задължения към не я, или не.

"Не знам, сега ще видим, сега сигурно ще имам вече. Могат за всичко да се хванат, може нищо да не ми признаят, да ми излязат задължения, ама това не е толкова страшно. Ние сме държава в Европа, има си съд за тази работа и жалиме по реда – първо в данъчното, после в съда и така нататък", коментира той пред медията.

Печалбата на Русимов в размер на 4 736 000 лева трябва да му бъде изплатена на 21 декември, но самият той вече започва да се съмнява дали това ще се случи.

"Надявам се, не знам какво ще измислят, може и да не ми ги платят", казва той.

От НАП потвърдиха, че е започнала ревизия на Русимов като физическо лице и че има запор на сметките му.

Данъчните отказаха да посочат размера на запорираната сума, както и причината за проверката на тотомилионера. Те се въздържаха и от коментар на въпроса, дали преди спечелването на джакпота на фирмата му са правени данъчни ревизии.

Скандалът с Росен Русимов се разрази непосредствено след спечелването на огромния джакпот. Тогава мъж от ромски произход на име Бойко Илиев заяви, че е осъден заради данъчни задължения за близо 700 000 лева, натрупани от фирмата на Русимов, която той му бил прехвърлил.

Най-четени