Даряват на две деца средствата, събрани за Валя Крушкина 21.06 | 12:15

Журналистката е имала желание с парите да се помогне на други, страдащи от онкозаболявания

От Диана Цветкова

Две деца, страдащи от онкологични заболявания, ще бъдат подкрепени със средствата, дарени за лечението на журналиста от БНТ Валя Крушкина, съобщиха от националната телевизия.

Журналистът не успя да дочака днешния 21 юни, който бе обявен от социалния министър Тотю Младенов за деня на Валя Крушкина. Тя почина преди дни в болница в Турция, където се бореше с тежко онкологично заболяване.

Веднага след като се разбра за болестта на Валя Крушкина, нейни колеги и приятели организираха дарителска акция, а самата тя е изразила желанието със събраните средства да се помогне на някой друг.

"Отивайки си от този свят, Валя отново избра да помогне на някого. Да бъдат спасени две деца – това беше нейната воля", съобщават от БНТ.

От днес в Девин и пред пещерата Дяволкото гърло ще бъдат поставени кутии, където всеки може да пусне своето дарение. В града се организира и благотворителен базар с книги от съвременни български автори, които дариха свои творби в памет на Валя. На 23 юни вечерта ще се състои и благотворителен концерт с участието на Коцето Калки и Искрен Пецов.

Средствата, събрани по време на кампанията, ще бъдат дарени на хора, нуждаещи се от лечение. Така Валя продължава да помага, както го правеше през целия си живот, посочват от телевизията.

Също на 23 юни по инициатива на община Девин са организирани и безплатни профилактични прегледи за рак на гърадата.

Водещи

Най-четени