Двама кандидат-президенти отпаднаха още преди старта на кампанията 05.10 | 19:54

Двойките Светльо Витков - Иван Велков и Владимир Кузов – Борислав Ноев

От iNews.bg

Две от кандидатпрезидентските двойки за вота на 6 ноември отпаднаха още преди официалния старт на предизборната кампания. Днес ЦИК заличи от регистрите претендентите Светослав Витков - Иван Велков, както и Владимир Кузов – Борислав Ноев, предаде "Фокус". И в двата случая причината е, че внесените подписи в подкрепа на кандидатурите им не отговарят на изискванията според нормативната уредба.

Всяка кандидатпрезидентска двойка трябва да представи списък с поне 2 500 граждани, подписали се в нейна подкрепа. Те обаче минават през проверка в ГРАО, за да се установи дали са действителни. В случая е установено, че представените списъци не отговарят на това изискване, тъй като коректните записи са по-малко от изискуемите 2500, поради което двете двойки отпадат от президентските избори.

Така на 6 ноември вече ще избираме между 22-ма кандидати вместо обявените по-рано днес по време на жребия за номерата в бюлетините 24-ма. На първия тур след месец в "тъмната стаичка" няма да можем да избираме №1 и №9, които се паднаха съответно на Витков-Велков и Кузов-Ноев.

Водещи

Най-четени