Двама мъже и 11-годишно момиче се борят за живота си след мелето край Търново 24.07 | 10:40

По-леко са пострадали още четирима души

От Теодора Кокаланова

С опасност за живота са двама мъже и 11-годишно момиче, пострадали при катастрофата при село Вонеща вода, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Петима души, сред които и две деца, са пострадали при тежкия пътен инцидент на Прохода на Републиката. Произшествието стана снощи, около 19:30 ч. в района на с. Вонеща вода. Лек автомобил BMW, управляван от 34-годишен турски гражданин, движещ се в посока от Гурково към Велико Търново, е навлязъл в насрещната лента за движение и се е ударил челно в насрещно движещия се лек автомобил Citroen, управляван от 24-годишния Д. Д. от сливенското село Сборище.

Вследствие на удара ситроенът се е запалил. По-тежко за пострадали неговият водач и пътуващият на предната седалка 45-годишен мъж. Двамата са с 50% изгаряния по тялото и фрактури, с опасност за живота. Возещите се на задна седалка 20-годишна жена е с фрактури на ребро и предмишница, без опасност за живота, момче на 14 г. с хематом на главата, без опасност за живота и момиче на 11 г. с фрактури на предмишници и мозъчен оток, с опасност за живота, всички от с. Сборище.

Те са настанени за лечение във великотърновската болница. Водачът и пътничката в другия автомобил са с леки охлузни рани. На водачите са взети кръвни проби за химичен анализ. По данни на експерти причина за тежкия инцидент е навлизане в лентата за насрещно движение на водача на БМВ-то. По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени