Двама от министрите на Орешарски имали връзка? 28.05 | 09:53

Става дума за Таня Андреева и Петър Стоянович

От Елена Кирилова

Часове преди срещата на Пламен Орешарски с президента се появи слух, че двама души от правителството, предложено от първия, са били двойка преди време, съобщава в. "24 часа”.

Става дума за Таня Андреева, предложена на министър на здравеопазването, и Петър Стоянович, който следва да поеме Министерството на културата.

Появиха се и слухове, че Андреева и Стоянович имат дете и са живели заедно, но по думите на техни близки това е лъжа. Тя има дете от съпруга си, а той има две деца, но от други жени.

Близки до двойката твърдят, че никога не е имало сватба и връзката им не е била скрепена с брак.

Номинациите на Стоянович и Андреева се оказаха сериозен проблем за старите партийци в БСП, които бяха особено изненадани от предложението. Причината за недоволството им е, че Стоянович е бил емблематично лице на СДС и е сред основателите на "Гергьовден" заедно с Любен Дилов. По време на изборите през 2005 г. "Гергьовден" беше в коалиция с ВМРО и нееднократно се противопостави на БСП.

Андреева също е била в СДС, но в младежките редици на партията. Кариерата ѝ по-късно я отвежда и в "Гергьовден", където се запознава със Стоянович и завързват приятелство.