Двама от пострадалите на „Тракия“ са в тежко състояние 05.07 | 11:12

Общо 26 са ранените, настанени са в пет болници в София

От iNews.bg

Двама от хората, пострадали при верижните катастрофи тази сутрин на магистрала "Тракия" е в тежко състояние. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. Той е с черепно-мозъчна травма и в момента е настанен в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Ана". Пострадалият е мъж на 42 години.

В същата болница и в подобно състояние е настанена и жена на 39 г. И тя е с черепно-мозъчна травма, както и фрактури на челните и лицеви кости. Лекарите там помагат и на 60-годишна жена с комоцио, мъж на 45 г. с луксация на прешлен и тежка неврологична симптоматика (квадриплегия), жена на 56 г. с тракоабоминална травма, 15-годишно дете с фрактура на ляво бедро, жена на 36 г. с фрактура на дясна предмишница, две деца на 8 и 12 г. с лицево-челюстни травми, жена на 55 г. с комоцио, 13-годишно дете също с комоцио, пациент с шийна фрактура. Останалите пострадали са с политравми и охлузвания.

Спешните медици от УМБАЛСМ "Пирогов" оказват медицинска помощ на 4-ма пациенти, сред които 16-годишна майка и 2-годишното ѝ дете, като и двамата пациенти са с черепно-мозъчна травми. Там е и нена на около 80 г., с гръдна травма, която е приета в противошокова зала на лечебното заведение. Приет е и пациент с оплаквания от болка в областта на ръката и крака.

В спешното отделение на ИСУЛ са приети четирима пациенти с единични и множествени травми. В УМБАЛ "Софиямед" е оказана медицинска помощ на двама пострадалимъж на 36 г. с счупване на подбедрицата и лека черепна фрактура и 29-годишна жена с шийна травма. В "Аджъбадем Сити Клиник МБАЛ Токуда" са приети двама пациенти с фрактури.

Водещи

Най-четени