Две зверски верижни катастрофи на „Тракия“ 05.07 | 09:16

Поне 7 души са ранени, магистралата край Ихтиман е напълно блокирана

От iNews.bg

Две зверски верижни катастрофи станаха и в двете посоки на магистрала "Тракия". И двата инцидента са в района на Ихтиман. В тях са участвали около 40 автомобила, съобщи пред Нова ТВ главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Има и много ранени хора.

"В 5:57 ч. е подаден първият сигнал за първото ПТП, през минути следват други сигнали. Създадена е незабавно организация, тъй като районът е бил силно замъглен, а е имало и задимяване от намиращото се наблизо сметище", обясни Маринов. Той допълни и че към мястото на катастрофите са изпратени 14 линейки. Осигурени са маршрути към придвижване към лечебни заведения. "В момента оказваме помощ на 5 пострадали. Няма към момента данни за загинали", добави той.

Малко по-късно стана ясно, че пострадалите са поне 7. Всички те са откарани в столичната УМБАЛ "Св. Анна", предаде "Фокус".

Заради зверските катастрофи движението по "Тракия" в района на Ихтиман е напълно блокирано. Автомобилите се отклоняват по обходен маршрут.

Вероятно причината за верижните катастрофи е гъстата мъгла, която се е образувала точно в района на инцидентите. Отделно има задимяване заради горящото наблизо сметище.

Водещи

Най-четени