Делото срещу Ахмед Муса и имамите изкара хората на протест 28.10 | 10:33

Поредното заседание започна с демонстрация пред сградата на съда

От iNews.bg

Поредното заседание на Окръжния съд в Пазарджик по делото срещу Ахмед Муса и имамите, обвинени в разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава", започна с протест. Пред сградата се бяха събрали около 30 представители на патриотични организации, начело с евродепутата Ангел Джамбазки.

Исканията на демонстрантите са в България да не се допуска радикална форма на салафитския ислям. Целта била да се насочи вниманието на хората към факта, че има и такива, които разпространяват идеи, неприсъщи за европейските ценности.

Припомняме, че по това дело Ахмед Муса беше осъден на 2 години затвор, а имамите се разминаха с условни наказания и глоби. През юли обаче Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане от апелативните пловдивски магистрати.

Очаква се днес да бъдат разпитани двама от общо шестима свидетели със защитена самоличност. На предишното заседание съдът разпита само един от защитените свидетели, а защитата поиска нова експертиза, която да бъде направена от ислямски теолог.

Водещи

Най-четени