Делото срещу нападателя на Доган не тръгна 14.08 | 10:42

Първото заседание не се проведе, тъй като почетният председател на ДПС не се яви

От Христина Рафаилова

Съдът не даде ход на делото срещу нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов. Той трябва да застане на подсъдимата скамейка заради опит в предумишлено убийство на почетния председател на ДПС.

Първото заседание на Софийския градски съд по делото трябваше да бъде днес. То не се състоя, тъй като Доган не се яви пред магистратите. Той е редовно призован като свидетел, съобщава агенция "Фокус".  

Ако бившият лидер на политическата сила не посочи уважителни причини за отсъствието си, той може да бъде доведен принудително на следващото заседание. 

Енимехмедов нападна Доган с газов пистолет по време на Националната конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. Тогава подсъдимият се насочи с оръжието към почетния председател, докато той произнасяше слово от трибуната. 

Според обвинението опитът за убийство е осуетен при обстоятелства, независещи от нападателя. Неуспехът на Енимехмедов бил предизвикан от това, че пистолетът му е засякъл, Доган е оказал съпротива, както и заради намесата на Мустафа Карадайъ. 

На заседанието присъстваше и брата на Октай - Метин Енимехмедов.

Най-четени