Денят ще е облачен с превалявания, по-интензивни привечер 10.05 | 09:01

Температурите ще се понижат, максималните ще са 17-22 градуса

От iNews.bg

Днес, още преди обяд в много райони ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, след обяд и привечер на места в югозападната половина от страната ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Вятърът ще е умерен от север-североизток и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, в София – около 19, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане остава по-ниско от средното за май, но през деня ще се повишава.

В планините облачността ще е значителна, ще има краткотрайни валежи, на места след обяд и вечерта в масивите от Югозападна България ще са интензивни и придружени с гръмотевични бури. Ще духа умерен, временно силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 – около 7.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще има превалявания от дъжд, около и след обяд по южното крайбрежие придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 18-19. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Водещи

Най-четени