Депутат е запалил автомобила на кмета на Видин? 06.06 | 16:19

Според Гергов това е опит за атентат

От Теодора Кокаланова

Депутат е бил разпитван по досъдебното производство за опита за палеж на кола в двора на кмета на Видин Герго Гергов, съобщи наблюдаващият прокурор Владислав Влашев.

В показанията си пред разследващите градоначалникът посочил имена на хора, които биха могли да имат отношение към случая, и сред тях бил споменат народният избраник.

"За обяснения са били извикани всички цитирани. Не са правени никакви изключения, за да не бъдем обвинени в избирателност", каза Влашев. Той обаче категорично отказа да назове името на депутата.

На 5 април под колата, паркирана в двора на кмета, бе подхвърлен буркан със запалителна течност. Гергов тогава обяви, че това е опит за атентат и семейството е оцеляло по чудо, защото ако колата се била взривила, можела да ги убие.

Тогава кметът намекна, че зад опита за палеж може да стои охранителна фирма, чиито интереси той бил засегнал. Прокуратурата чака експертиза от специализирана лаборатория в София, която трябва да посочи какво е имало в буркана и дали при евентуално възпламеняване на течността би се стигнало до взривяване на колата, информира в. "24 часа".

 

 

Водещи

Най-четени