Депутатите изпратиха със смях и на крака премиера Орешарски 24.07 | 12:11

Миков прекъсва словото на министър-председателя няколко пъти

От Христина Рафаилова

Оставката на правителството продължи да забавлява депутати, министри и българи дори и по време на прощалното слово на премиера Пламен Орешарски.

Докато опитваше на изпроводяк да обясни какво е свършил кабинетът, министър-председателят беше прекъсван на няколко пъти от шефа на парламента Михаил Миков. Причина за това стана гневът на социалиста спрямо фоторепортерите, които се опитаха да заснемат последните думи на Орешарски като премиер. 

Миков на няколко пъти пробва да изгони фотографите, докато премиерът обясняваше, че той и министрите му са се ръководили от интереса на хората. Шефът на парламента се скара на шефа на пресцентъра, че не го питал дали да пусне фотографите.

Накрая Миков се обърна към Цецка Цачева от ГЕРБ: "Скоро ще бъдете на това място (председателското) и ще имате възможност да ръководите." 

"Постигнахме добри резултати. Всички бизнес индикатори отбелязаха подобрение от края на миналата година до май тази година, някои от тях минаха нивата от предкризисната 2008 г. Борсовите индекси нараснаха с 40 на сто", продължи след това Орешарски.

Той благодари и на опозицията, която често препъваше събирането на кворум. 

Поех нелека задача – да оглавя правителство без подкрепа. Представих програмни намерения, управленска програма, която беше в началото на всяка наша дейност. Работихме в най-сложната политическа среда. Изпълнихме преобладаваща част от нашия ангажимент до края на май тази година. Ръководихме се от интереса на хората, въпреки съпротивата, която срещахме всекидневно.

Постигнахме добри резултати. Всички бизнес индикатори отбелязаха подобрение от края на миналата година до май тази година, някои от тях минаха нивата от предкризисната 2008 г. Борсовите индекси нараснаха с 40 на сто”, заяви още Орешарски.

Освен като добри колеги, винаги съм гледал на всички вас и като представители на огромното мнозинство български граждани, които въпреки своите политически различия имат поне една обща цел – да живеят в по-добре уредена държава.

"За мен беше чест и отговорност да работя за тази цел", заяви Орешарски.

Премиерът бе изпратен на крака от народните представители и министрите. Не станаха депутатите от ГЕРБ.

1344975

Най-четени