Депутатите разглеждат и създаването на Комисия за ревизия 16.04 | 10:27

Народните представители разглеждат и създаването на Комисия за ревизия

От iNews.bg

Новоизбраното народно събрание провежда второто си заседание. Народните представители ще разгледат Проект на решение за създаване на Временна комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 4 години (Вносители: Мая Манолова и група народни представители, 15.4.2021 г.).

Предвижда се и изслушване на министър-председателя Бойко Борисов относно: 1. Мерките и действията, предвидени в Националния план за възстановяване и устойчивост по Механизма за възстановяване и устойчивост, създаден с Регламент (ЕС) 2021/241; 2. Представянето на плана по т. 1 на Европейската комисия за оценка,в срок до 30 април 2021 г.; 3. Последиците за Република България от непредставянето на плана по т. 1 в срока по т. 2 и поемането на съответната отговорност (Вносители: Мая Манолова и група народни представители, 15.4.2021 г.).

По искане на Корнелия Нинова и Христо Иванов ще бъде изслушан министъра на финансите Кирил Ананиев.

Трите комисии, които парламента ще създаде са Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и Комисия по здравеопазването.

Като първа точка депутатите ще разгледат оставката на кабинета Борисов 3.

Водещи

Най-четени