Депутатите ще проведат парламентарен контрол на служебните министри НА ЖИВО 10.05 | 09:15

Той ще започне от 9.00 часа със служебния премиер Гълъб Донев

От iNews.bg

Депутатите ще проведат парламентарен контрол на служебните министри. Редовно парламентарният контрол се извършва всеки петък, но миналия петък, 5 май, поради удълженото работно време, народните представители го отложиха за тази седмица.

Той ще започне от 9.00 часа със служебния премиер Гълъб Донев. 

На въпроси и питания на депутати ще отговарят и вицепремиерите Атанас Пеканов, Христо Алексиев и Иван Демерджиев, както и министрите Весела Лечева, Росица Велкова, Асен Меджидиев, Крум Зарков, Найден Тодоров, Явор Гечев, Иван Шишков и Росица Карамфилова.

Като първа точка за четвъртък се предвижда да бъде изслушан служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов за  съдържанието на включените в 11-ия пакет санкции спрямо Русия, предложени от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Вносители са депутати от "Възраждане".

Втора точка в четвъртък е проект на решение за създаване на временна комисия по искането на главния прокурор за даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Радостин Петев Василев - народен представител от "Продължаваме промяната - Демократична България". Предложението е на председателя на НС Росен Желязков.

За петък, от 9:00 часа, също е предвиден редовен парламентарен контрол.

Снимка/Фейсбук

Водещи

Най-четени