Депутатът Даниел Георгиев мина на страната на Бареков 20.05 | 19:08

Народният представител напуска ГЕРБ и става независим

От Филипа Тодева

Народният представител Даниел Георгиев окончателно напуска ГЕРБ и минава в редиците на "България без цензура". Това обяви TV7, позовавайки се на изявление на Николай Бареков. Николай Бареков твърди, че от ГЕРБ са оказвали натиск върху Георгиев.

Така за по-малко от 24 часа той напусна ГЕРБ, за да се влее в редиците на новата партия, върна се обратно и пак напусна. 

Преди минути от пресцентъра на ББЦ обявиха, че Георгиев е пристигнал заедно със Светлин Танчев от София в Бургас, където тече срещата на ББЦ и коалиция с местната общественост. Пред бургазлии Бареков обяви, че Георгиев е бил принуден с физически и психически натиск от Борисов, Цветанов, Велчев и Цачева да подаде втора молба за връщане в ГЕРБ, след като вчера вече депозира напускането си.

Бареков нарече случилото се "срамен момент в българския парламентаризъм". "С това те превърнаха в посмешище не мен, не Дани, а себе си", казал по адрес на ръководството на ГЕРБ лидерът на ББЦ. Той разкрил, че веднага след свиканата от ГЕРБ пресконференция, вече независимият депутат Даниел Георгиев му се обадил по телефона и му казал: "С комедията спираме дотук. Искам да дойда още тази вечер при теб в Бургас и да застана редом до тебе в кампанията на "България без цензура". Самият Георгиев се качи на сцената на бургаската опера и застана редом до Бареков.

Водещи

Най-четени