Десет министри отговарят на депутатски въпроси 29.11 | 08:43

Пръв ще е Цветлин Йовчев, който ще информира за бежанците

От Десислава Маданска

Десет министри ще участват в парламентарния контрол в Народното събрание. Пръв на депутатски питания ще отговаря вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той ще разясни на народните представители каква е в момента ситуацията с бежанците, какво ни очаква и каква е положението с лагерите.

Участие в парламентарния контрол ще вземат още министърът на образованието Анелия Клисарова, министърът на финансите Петър Чобанов, министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на икономиката Драгомир Стойнев, социалният министър Хасан Адемов, земеделският министър Димитър Греков, регионалният министър Десислава Терзиева, транспортният министър Данаил Папазов и министърът на здравеопазването Таня Андрева.

Преди това депутатите ще започнат работния си ден с гласуване на второ четене на промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Част от промените предвиждат осъществяването на фискален контрол върху движението на стоки с висок фискален риск на територията на България, за да се предотврати неплащането на данъци.

Списъкът на стоките ще бъде утвърждаван със заповед на министъра на финансите по предложение на изпълнителния директор на НАП.

Депутатите ще разгледат на първо четене и промените в Закона за здравето.

Водещи

Най-четени