Десетки военни и техника остават на границата след нахлуването на мигранти 30.05 | 13:40

Силите за бързо реагиране в Благоевград готови да действат

От iNews.bg

60 военнослужещи от състава на военно формирование 26 400 - Благоевград с 9 броя специализирана техника продължават и днес, 30 май, да подпомагат екипите на "Гранична полиция" в охраната на държавната граница на ГКПП - Кулата, съобщава Министерството на отбраната.

До мобилизацията се стигна след като 60 мигранти преминаха през българо-гръцката граница и бяха задържани на 27 май в Гранично полицейско управление в Петрич. Повечето от тях са върнати в Гърция.

Предварително разработеният план за съвместни действия на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната е активиран на 28 май.

Военнослужещите бяха на терен за изпълнение на задачи в съответствие с Плана за съвместни действия на МВР и МО, които се състоят в извършване на пеши и механизирани патрули, наблюдателни постове и поддържане на сили за бързо реагиране при дислоциране в критични участъци.

До момента са изпълнени 30 механизирани, 26 пеши патрула и 12 наблюдателни поста. Във военно формирование 26 400 - Благоевград се поддържат сили за бързо реагиране при дислоциране в критични участъци.

Водещи

Най-четени