Десни вещаят предсрочни избори 07.10 | 14:20

ДБГ започва да събира анти ГЕРБ коалиция

От iNews.bg

Предсрочни парламентарни избори ще има. Мнозинството не работ. Това заяви пред "Дарик” Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите". Той допълни, че ДБГ поема път към антиГЕРБ калиция и ще работим за разбиването на монопола им по места. "Моделът Делян" не е само в Хасково, в много български общини има по един човек, който раздава постовете, парите за обществени поръчки и се изживява като местния феодал и това трябва да бъде прекратено, каза Делчев.

Ще изпратим искания по Закона за достъп до обществена информация до общини и министерствата да ни предоставят списъка на назначените лели, чивочовци, братовчеди и други роднини. Искаме да видим колко голям всъщност е този проблем, добави той.

Място в широкото обединение и антиГЕРБ коалицията имат всички партии, организации и местни коалиции, които искат промяна в страната. Такива не са БСП и ДПС, които пригласят на ГЕРБ в техните постановки, и разговор с тях нямаме. Патриотите са потенциален партньор по места, но без Атака, каза Делчев.

Основна цел на това широко обединение е постигане на сигурност, борба с корупцията, добра биз ес среда и качествено образование, каквито в момента липсват, а промяната започва от местните избори, категоричен бе той. ДБГ е силна партия и нашите общински съветници по места работят за изборите, допълни той.

Водещи

Най-четени