Десни и зелени обсъждат завода за гориво от отпадъци на София 14.03 | 09:08

Пет партии не са доволни от резултата от дискусията на Столична община

От iNews.bg

На 28 февруари Столична община проведе обсъждане на намерението й да поеме общински дълг за изграждане на инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF. Десни и зелени партии обаче не са удовлетворени от него. Затова ще правят свое алтернативно от 18:30 ч. довечера в "Перформ бизнес център" на ъгъла на улиците "Три уши" и "Цар Самуил".

Според недоволните обсъждането не е отговорило на много от въпросите на столичани, а администрацията е отказала да предостави на гражданите необходимата им информация, така както изисква законът, за да може да се състои дискусия и жителите на София да направят информиран избор.

"Затова, справедливо, много граждани настояват администрацията на Столична община да проведе ново обществено обсъждане, спазвайки изискванията на закона и наредбата на Столична община за провеждане на обществено обсъждане при поемане на дългосрочен дълг. Ние от ПП "Движение Да България", ПП "ДСБ", ПП "БЗНС", ПП "ЗЕЛЕНИТЕ" и ПП "ДЕОС" организираме "алтернативно" обществено обсъждане", казват организаторите.

Водещи

Най-четени