Дете падна с асансьор в Пловдив 06.06 | 12:33

За щастие се е отървало само с уплаха

От iNews.bg

Дете е пострадало след пропадане на кабина на асансьор в Пловдив. Инцидентът се е случил вчера. Оказва се, че съоръжението е било ремонтирано преди само 3 месеца, предаде Нова ТВ. 7-годишното момиченце влязло в асансьор и натиснало бутона за четвъртия етаж. Вместо съоръжението да тръгне нагоре, асансьорът пропада надолу, в шахтата, от 2 метра височина. Детето по чудо е живо и здраво. Отървало се е само с уплаха.

"Чухме как крещи: "Мамо, мамо!" Ние не знаехме къде е. Намерихме го чак долу", разказа бабата на детето Таня Пощова. "Попитах каква е функцията на зеления бутон, след като аз карах детето много дълго да го натиска, понеже нито аз имах телефон, нито то и нямаше как да се свържа с някого от фирмата, за да дойде да го освободи. Тогава единият от техниците каза, че липсва монтирана акумулаторна батерия и това устройство не работи", разказа Бистра Николаева, майка на детето, пропаднало в асансьорната шахта.

Инспекцията за технически надзор извърши проверка по случая. Установиха се нередности, заради които поддържащата фирма ще бъде санкционирана.

Водещи

Най-четени