Детето от Стрелча планирало самоубийство 06.09 | 10:15

Записало в телефона си видео с послание към родителите

От iNews.bg

Детето, което бе намерено простреляно с пушка в Стрелча, е планирало самоубийството си. Това стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. В същото време обаче какво точно се е случило все още не е 100% ясно. "Не сме установили как и при какви обстоятелства оръжието е попаднало в ръцете на 11-годишното детето от Стрелча. В телефона му е намерено видео, в което то е записало послание към родителите, че планира самоубийство”, каза пред нова ТВ Арнаудова.

Междувременно главния прокурор е изпратил психолози, за да работят с родителите и близките на детето. Арнаудова допълни, че ще се разследва и дали е имало външни фактори, които са му повлияли, бягало ли е от нещо и какви са причините то да вземе това решение. "Ще се проверява и компютъра на детето и неговия профил в социалните мрежи”, каза още тя.

Относно случая "Виноградец” Арнаудова заяви, че 6-годишното дете е разпитано, но продължават следствените действия. Няма категорични резултати как се е стигнало до фаталния изход и дали в крайна сметка е стреляло момченцето или не.

Водещи

Най-четени