Детска градина остана без покрив след невижданите градушка и порой в Карлово 08.04 | 11:15

Засега опасност за децата няма

От Теодора Кокаланова

Покрив на Детска градина е пропаднал след снощния порой в Карлово, съобщи зам.-кметът Данка Люртова. Пропаднали са и две шахти на ул. "Хан Крум" и на ул. "Александър Стамболийски". Екипи на общината и строителна фирма са на мястото и правят оценка на щетите, за да започне незабавното им възстановяване. 

Засега няма информация за опасност за децата в детската градина. "Групите на фирма "Чистота" тръгват по всички улици. Най-трагично е положението по ул. "Теофан Райнов" до гарата, по ул. "Освобождение" и ул. "Генерал Заимов", уточни Люртова. Там е имало най-голямо свличане на земна маса.

Улица "Ивайло", която се ремонтира, не е пострадала сериозно. "Категорично паважът не е изровен, има само леко пропадане на малък участък от улицата, който е правен преди два дни", коментира Люртова. Огромното количество дъжд се е изсипало снощи след 17:00 часа за около половин час.

За 10 минути е валял и град, на много големи парчета. Шахтите, които са били почиствани преди два дни, са поели голяма част от водата. При дежурните в общината няма оставени съобщения за наводнени къщи и мазета. "Хората най-вероятно са се обаждали на Пожарната", каза Люртова. От общината уверяват, че до края на деня ще се справят с пораженията и градът ще е почистен. В момента в Карлово грее слънце, информира агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени