Джамбазки: ГЕРБ има много по-малко гласове от предишния евровот 29.05 | 09:45

Изборните резултати показаха, че няма победители, смята той

От Теодора Кокаланова

"Изборните резултати показаха, че няма победители - и ГЕРБ имат много по-малко гласове от предишния евровот". Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ВМРО и избран за евродепутат от коалиция "България без цензура", ЗНС, "Гергьовден" и ВМРО Ангел Джамбазки.

Той окачестви политиката като "грозен цирк", "хамалски език" и "голямо падение". Джамбазки коментира и плановете на коалицията за позициониране в политическото пространство. "Няма значение с коя политическа сила ще работим в България. Важното е да се работи за намиране на изход от ситуацията", отбеляза той. 

По думите му единствената партия, с която не биха работили, е ДПС. Той заяви, че условието на "България без цензура" за подкрепа на едно бъдещо управление, е то да има ясна програма. Попитан колко е струвала кампанията на "България без цензура", Ангел Джамбазки каза, че това което е видял като сключени договори, е малко под законовия праг от 2 млн. лв. "ВМРО допринесе за кампанията с 500 000 лв. от партийната субсидия", обяви той.

Водещи

Най-четени