Димитър Делчев, ДБГ: Обединението на десницата е само на думи 22.02 | 12:15

Ние сме опозиция и на ГЕРБ, и на БСП по отношение на модела на управление на държавата, заяви председателят на Движението

От iNews

Председателят на ПП "Движение България на гражданите" Димитър Делчев заяви, че движението е готово да започне кампания за евроизборите само, но предстои да бъде взето решението под какъв формат ще се яви на евроизборите. Коментара си той направи в сутрешния блок на БНТ. Делчев допълни, че засега обединението на десните партии е само на думи.

Засега готовността за обединение на десните парти е на думи, допълни председателят на ДБГ Сергей Цветарски, който също бе гост в телевизионното студио. Той поясни, че Движението започва кампания сред гражданите, с която да разясни функциите и ползите на ЕС, а от 5 март започва кампания.

"Тръгваме към изборите в собствено качество. Времето за чакане свърши", категоричен бе Делчев. "Предстои да се вземе решение в какъв формат ДБГ ще се яви на евроизборите", допълни той. "Липсата на обединение на десните партии се дължи на противоречия заради лидерите на отделните формации и на отношението към ГЕРБ. Десницата трябва да покаже самостоятелност и да отвоюва силни позиции в следващия парламент, без да е зависима от ГЕРБ поне в този ѝ вид."

По думите му ДБГ е опозиция и на ГЕРБ, и на БСП по отношение на модела на управление на държавата.

ДБГ подкрепя преференциални избори с мажоритарен елемент, заяви още Делчев.

Водещи

Най-четени