Димитър Делчев: Няма да приемем кандидат-президент на ГЕРБ, това би обезличило РБ 05.06 | 17:54

„Форматът трябва да е по-широк, в това число с патриотичен профил“, каза той

От iNews.bg

Задачата на десницата е да противостои на левия популизъм. Мнозинството доказа, че десните са разумни и мислещи, намираме конкретни решения и се правят реформи.

Това каза Димитър Делчев, народен представител и секретар на ПГ на Реформаторския блок, при закриването на младежката академия на ДБГ, на която се събраха над 200 младежи от страната.

Младежите поискаха от националното ръководство да влезе в разговори за единен кандидат за президент на мнозинството. Няма как да приемем партиен кандидат на ГЕРБ, това би обезличило РБ, форматът трябва да е по-широк, в това число с патриотичен профил, каза пред БНР Делчев.

Младите искат държавник, който да се противопостави на големия враг на обществото и набиращ сили ляв популизъм на Корнелия Нинова и Мая Манолова, добави депутатът. Той обобщи, че според младите хора някои от начините за справяне с популизма са инвестициите и подобряването на бизнес средата, реформата в образованието, върховенството на закона, антикорупционните политики.

Това, което трябва да направим, е с колегите от Блока и да решим какъв е общият път за консолидация. РБ има доверието на хората да бъдем корективът в коалицията с ГЕРБ и да отстояваме реформаторските политики и ще продължим да го правим, категоричен бе той.

Истината е в младите хора. Фактът, че преди година бяхме 3 пъти по-малко хора в академията е показателен за ангажираността на младите към политиката и нашата цел е да увеличим още поне 3 пъти броя на младите хора, които не са безучастен свидетел на случващото се в страната, завърши Делчев.

Водещи

Най-четени