До ден – първата тапа заради председателството ни 09.01 | 10:51

Забраните за паркиране около Народния театър

От iNews.bg

До ден – първата тапа заради председателството ни на Съвета на ЕС в центъра на София.

Забраните за паркиране около Народния театър, където в четвъртък ще е церемонията за старта на председателството, ще почнат в сряда и ще продължат до петък, предаде БГНЕС.

От 17:30 ч в сряда до отпътуване на делегациите в петък се забранява паркирането по участъка от ул. "Ген. Гурко" между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Княз Александър I".
За еврошефството: "Тапи" и спряло метро! И бонус - ще ги знаем по-рано

Същата забрана, но до приключване на събитията в четвъртък ще има за улиците: "Княз Александър I", "Аксаков", "Дякон Игнатий", "Кузман Шапкарев", "Славянска", "Г. Бенковски" и "И. Вазов". От 6:30 ч в четвъртък няма да се спира и на пл. "Княз Александър I", а от 17:30 ч. - на улиците "Доспат", "Баба Неделя" и "Д-р Хр. Стамболски".

По преценка на КАТ по всички тези улици може да се спира и движението.

"В следващите 6 месеца по преценка на КАТ при преминаване на делегациите ще се спира движението по булевардите "Брюксел", "Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви" и "България". Ограничението ще е за няколко минути, докато минат делегациите.

През този период ще има и задържане на градския транспорт. Затова проведохме инструктаж на диспечерите в Центъра за градска мобилност как да се действа в такива ситуации, за да няма натрупване на чакащи по спирките", обяснява за "24 часа" зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

В тези случаи по трасето на засегнатите линии ще има резерв от коли, които максимално бързо след пускането на движението да превозят чакащите по спирките.

Възможно е някои коли на градския транспорт да пропуснат няколко спирки, от които пътниците вече са били качени от друг автобус и да се включат в обслужването на линията от третата ѝ спирка например. Мерките ще се тестват в сряда.

"Затова, ако граждани видят празен автобус, нека да знаят, че това не е своеволие на водача, а има диспечерско разпореждане за пропускане на спирки. Опитваме се да направим максимално удобна за хората организация на градския транспорт по време на председателството, да осигурим обслужването на линиите на относително равен интервал и да няма струпване по спирките", каза Крусев.

Най-засегнати от временното спиране на движението ще са автобусите 72, 76, 204 и 604, които минават през няколко булеварда, по които ще се движат делегациите.

Водещи

Най-четени