До лятото "пенсионират" старите икаруси в София 04.05 | 17:13

Част от новите 126 автобеса вече се движат по улиците на столицата

От iNews.bg

Със закупуването на 126-те нови автобуси, голяма част от които вече се движат по улиците на София, сме готови до средата на годината да "пенсионираме" старите икаруси, които по-скоро са символ на старото време и не случайно хората ги възприемат по този начин. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус". 

Столичният кмет подчерта, че новите автобуси са удобни и екологични, което е най-важното за подобряване качеството на въздуха.

"Всички 126 автобуси вече са в града и проектът ще бъде приключен навреме. Поетапно те бяха пускани от миналата година до сега. В същото време, по някои от линиите, по които се движат много стари автобуси, ще бъдат пуснати не съвсем нови, но по-добри автобуси", посочи Фандъкова. Тя обяви, че тече процедура за 110 нови единични автобуси и очаква до края на годината вече да има избран изпълнител.

"Средствата са осигурени от Европейска инвестиционна банка и следващата година с изпълнението на новия проект, 50% от столичния автотранспорт ще бъде с обновени превозни средства, като на практика тролейбусният транспорт е най-напреднал", обясни кметът на София.

Водещи

Най-четени