Добрев: Премиерът ясно да каже, че ЗОП генерира корупция 13.10 | 12:20

Вътрешнопартийната опозиция, целяща свалянето на Нинова, работи тясно с ГЕРБ, твърди депутатът

От Ани Романова

Когато години наред държиш под похлупак теми като корупция и разпад на институции, всичко се превръща във врящо гърне и за отдушник се използва най-малкият повод. Кой е този фактор, който може в един и същи ден да накара всички европейски издания да пишат едно и също и всички европейски лидери да реагират по един и същи начин – недоверието, което Борисов е изградил към своите европейски партньори, каза в предаването "Тази събота" по бТВ зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по повод гневната реакция на министър-председателя заради реакции на медии и политици след убийството на журналистката Виктория Маринова.

Чешки сайт пише, че Виктория Маринова е работила и по разследване на темата с ЧЕЗ. Искрено се надявам, че случаят е единствено криминален. Вярвам, че МВР може да се справи със случая, заяви Добрев.

Той коментира и разпореждането на премиера голямата строителна фирма "Джи Пи Груп" да бъде извадена от всички европейски и държавни проекти. Борисов излиза с едни и същи номера през две години. Преди две години отново беше казал, че изважда "Джи Пи Груп" от обществените поръчки, а какво стана след това? Дошло е времето да се каже ясно, че законът за обществените поръчки генерира корупция и управляващите не могат да се справят с това, посочи социалистът.

По думите му единствената нишка, която свързва управляващата коалиция, е пари и власт. Те нямат общи принципи, визии и политики, каза Кирил Добрев.

Вътрешнопартийната опозиция – част от хората, които искат свалянето на председателя на БСП, работи пряко и тясно с ГЕРБ. Има хора от БСП и ГЕРБ с общи политически тези. Имаме вътрешнопартийни проблеми, които съм убеден, че с приближаването на изборите ще решим, заяви Добрев.

Ще има предсрочни избори, въпрос на време е, категоричен беше той. Предстоящите европейски избори ще бъдат лакмус, тогава ще видим какво е общественото влияние, отбеляза Кирил Добрев.

Убеден съм, че партии от управляващата коалиция няма да попаднат в Европарламента, което ще доведе до други сътресения. Нито една от партиите в Обединени патриоти няма да попадне в ЕП, прогнозира Добрев.

Водещи

Най-четени