Доцент измами 13 учители 31.01 | 18:04

Сашо Рангелов е изгонен от ЮЗУ „Неофит Рилски" и задържан

От Кремена Бедерева

59-годишният доцент Сашо Рангелов, който бе изгонен от ЮЗУ "Неофит Рилски", е обвинен в измама на 13 учители от Великотърновска област, съобщи struma.com. Той е бил задържан от благоевградски полицаи, а съдът е постановил мярка "подписка" за скандалния преподавател.

Работата по случая е започнала в полицейското управление в старата столица още през 2009 г. В хода на разследването е установено, че в периода от юли 2007 г. до февруари на следващата година Сашо Рангелов успял да заблуди 13 учители в различни средни училища, че чрез него могат да заплащат дължимите семестриални такси за дистанционна форма на обучение през учебната 2007/2008г. във висше учебно заведение в Благоевград. За семестър софиянецът им поискал по 400 лева.

Една част от тях превел на учебното заведение, а останалите прибрал за себе си. По този начин той ощетил 13-те преподаватели с общо 5484 лв. Когато разбрали за измамната схема те потърсили съдействие от полицията. Криминалистите влезли в дирите на извършителя. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършена измама, при условията на продължавано престъпление.

Сашо Рангелов е бил председател на партията на Софиянски в Благоевград. Има данни, че е работил по схемата и в Плевенска област.