Дъжд по морето, слънчево на запад 04.07 | 08:08

Времето не става за плаж, нито за разходка в планината

От iNews.bg

Днес над по-голямата част от България ще бъде облачно, а на много места ще има дъжд и гръмотевици. Облачността ще започне да се увеличава от североизток. Валежите ще започнат около обяд в Източна България, а в следобедните часове ще обхванат и централните райони на страната. На някои места са възможни и гръмотевици.

Почти без валежи обаче се очаква да бъде в Западна България. По Черноморското и в Източна България обаче времето ще бъде по-лошо. Ще духа слаб, а по-навътре в страната - до умерен вятър. Времето ще бъде хладно за сезона и максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

По брега на Черно море ще е облачно, ще вали дъжд, а на някои места той ще бъде и интензивен. Ще духа умерен север, североизточен вятър. Максимални температури ще са между 22 и 23 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода ще е 22-24 градуса.

По планините времето също няма да е подходящо за туризъм. Там се очаква значителна облачност, а на много места ще вали и гърми. Вятърът ще бъде умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17 градуса, а на 2000 метра - около 11 градуса. 

Водещи

Най-четени