Държавата обещава по-големи заплати за догодина 17.10 | 18:02

Ще има и повече пари за образование, ще дойдат от борбата с контрабандата

От iNews.bg

Държавата обещава увеличение на заплатите и повече инвестиции в образованието за следващата година. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на среща с бизнеса. Той обясни, че основните приоритети в Бюджет 2018 ще бъдат по-високи заплати и повече пари за образование.

От думите на министър-председателя обаче се разбра и че в някои сфери може да има орязване на разходи. "Ние имаме абсурдна социална политика - плащаме за всичко и навсякъде”, заяви премиерът. Абсурдът обаче трябвало да спре, защото всеки в държавата искал пари.

"Пари в хазната обаче има. 700 млн. лв. са отделени за повишаване на доходите в бюджетната сфера. Най-много ще отидат за образование”, поясни Борисов, цитиран от Нова телевизия. Допълнителните средства, според думите му, щели да дойдат от борбата с контрабандата. За две години сивият сектор се е свил от 34 до 7%. Трезорите на банките също били пълни.

Бюджетът обаче отново ще е строг заради непредвидените разходи - основно в период на политическа криза. Пред бизнеса Борисов увери, че се стреми да поддържа максимално добри отношения с великите сили и съседите. Няма да има и конфликти на Балканите, поне през времето на българското председателство на Съвета на ЕС.

Водещи

Най-четени