Държавата си поиска дължимото от Кирил Рашков 18.10 | 14:40

Инспектори влязоха в следствения арест и връчиха акт за дължими суми по данък за недвижими имоти и такса "смет" на Кирил Рашков

От Кремена Бедерева

Инспектори от дирекция "Местни данъци и такси" в Пловдив влязоха в следствения арест и връчиха акт за дължими суми по данък за недвижими имоти и такса "смет" на Кирил Рашков.

Това съобщи шефът на дирекцията Николай Ненков, цитиран от bTV. До края на тази седмица служителите трябва да връчат подобни актове на още трима от фамилията Рашкови.

Всички те са съсобственици на имоти в общината. Рашкови ще разполагат с 14 дни да възразят на актовете, а ако нямат забележки, ще последва връчване на покана за доброволно плащане.

Сумите, които общината търси, са от 2007 година насам.

iNews припомня, че вчера хората в Катуница отново излязоха на протест. След като в края на миналия месец селото се вдигна срещу Кирил Рашков, известен като цар Киро.

Поводът бе тежък инцидент – бус с роми блъсна и убива 19-годишен младеж, докато разхождал кучето си. Инцидентът се случва в нощта на 23 септември, около 20 часа, на ул. "Стадион" в селото.

Според очевидци автомобилът връхлетял върху младежа и го влачил няколко метра, после "избягал" в неизвестна посока, като ромите не са му помогнали. Очевидци твърдят, че в буса е имало роднини на Кирил Рашков или така известния цар Киро.

Пострадалият бил откаран в болница, където по-късно починал. Минути, след това на местопроизшествието започнали да се струпват множество разгневени хора от селото. Афектираната тълпа успяла да преодолее полицейския кордон, навлязла в имота на Кирил Рашков и започнала да унищожава имуществото му.

За 23-ти пореден ден - вчера вечерта жителите на с. Катуница проведоха мирно шествие и бдение със свещи в памет на Ангел и Павел, съобщи близката сродница на Ангел Петров - Иванка Петрова за БТА.

Жителите на Катуница апелираха за по-бързи съдебни действия срещу фамилия Рашкови. Надлезът остана затворен до 20 часа миналата вечер, каза още Иванка Петрова. Тя допълни още, че бденията в памет на двете момчета ще продължат поне до 40-я ден от смъртта им.

Водещи