Държавни регистри възкресиха починал преди три години лидер на СДС 23.07 | 13:50

НАП си търси глоба от 3000 лв.

От iNews.bg

Агенцията по вписванията, Търговският регистър и Регистърът на юридическите лица с нестопанска цел регистрираха на 28 юни Сдружение "Регионална агенция за икономическо развитие – Благоевград”. За негов представляващ е посочен починалият през март 2015 г. бивш лидер на СДС в Благоевград и съсобственик на ЗСТ Альоша Кирилов Сиджимов, съобщава Struma.bg.

На същата дата Сиджимов е посочен и като член на Управителния съвет на сдружението наред с бизнесмена Спас Стамболиев, бившия областен управител Борис Маскръчки и някогашната служителка в Регионалната служба по заетостта Таня Цветкова.

От трите регистъра става ясно, че всъщност РАИР е служебно пререгистрирана начело с покойния Сиджимов, а през последните 3 г. тя е била в процедура по обявяване в несъстоятелност по искане на НАП, на която сдружението дължи 3000 лв. След като няколко години се опитвала безуспешно да си събере задължението, приходната агенция спазила вътрешноведомствената разпоредба да отнесе делото в съда и внесла искане за обявяване на РАИР в несъстоятелност въпреки предизвестения резултат.

На 14.02.2017 г. благоевградският окръжен съдия Петър Узунов обявил неплатежоспособността на сдружението с начална дата от август 2015 г. и открил производството по несъстоятелност, отделно от това, допуснал обща възбрана и запор върху имуществото на РАИР и прекратил дейността му, разпореждайки сдружението да се издължи на НАП. През май 2018 г. парите обаче още не са внесени и по тази причина съдия Узунов прекратява производството по несъстоятелност и праща РАИР в историята.

Водещи