Дъщерята на Брендо не е пострадала при престрелката 05.03 | 10:08

Жертвата на бандата за отвличания "Наглите" - бизнесменът Кирил Киров коментира отвличането на дъщерята на Брендо

От Кремена Бедерева

Жертвата на бандата за отвличания "Наглите" - бизнесменът Кирил Киров разкри пред TV7, че веднага след като лицето бъде покушено, му се иска телефонния номер на близките.

Кога ще се обадят, обаче, един Господ знае, допълни Киров.

Той се включи в ефира на телевизията, след като тази сутрин бе отвлечена дъщерята на Евелин Банев - Брендо. 10-годишната Лара Банева бе отвлечена пред дома й, докато шофьорът я взимал, за да я закара на училище.

Във Facebook профила си момичето е постнало само две свои снимки, като последният й статус е от събота с фотос от море. "The sea My dreams" е написала Лара в събота вечерта.

По информация на bTV момичето не е пострадало при престрелката. Това е успял да каже раненият шофьор, който е приет във ВМА в тежко състояние в шокова зала с две прострелни рани в гърба на ниво бял дроб.

От полицията коментираха отвличането като планирано и професионално извършено. Предполагат, че извършителите ще опожарят джипа, с който са го осъществили.

По случая има косвен свидетел – жена, която излизала да разходи кучето си, чула изстрели, но не видяла джипа на похитителите. На къщата, в която живеели детето и майка му – бивша съпруга на Брендо, има охранителни камери. Все още обаче не е ясно какво е записано на тях.

828397

"Шокиран съм в момента. Гледам по телевизията кадрите от мястото на събитието, ако това изобщо е събитие. Това е нагъл, трагичен случай в това безвремие, в което сме в момента", коментира от своя страна пред TV7 бизнесменът Киро Киров.

"Това е пълна обърканост. Страх няма, това е един упрек към себе си. Но това е малко дете, не може да си каже: "Как можах да го допусна? Как не помислих? Шокът е огромен, защото човек съзнава какво се е случило", заяви още Киров.

"Цялата власт в държавата е отслабена и нищо чудно деянието да е извършено с цел провокиране на напрежение и създаване на несигурност. Аз лично вярвам, че цялата група на "Наглите" не е заловена. За съжаление, диренето в този посока спря и ето това е едно доказателство, че групата се е завърнала и прегрупирала", смята Киров.

В момента Брендо е в затвора. През февруари 2012 г. Евелин Банев-Брендо е осъден на 7,5 години затвор от Софийския градски съд (СГС) като ръководител на оргaнизирaна прecтъпнa грyпa, занимаваща се с прaнe нa пaри. Съучастниците на Банев - приятелката му Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева и Симо Крайчев полyчихa 3-годишни ycловни приcъди.

В решението си СГС е записал, че четиримата подсъдими са били част от международна мрежа за пране на пари, които са генерирани от трафик на наркотици. Евелин Банев-Брендо беше задължен от съда да плати на държавата сума от над 21 млн. лв.

Съдът прецени, че това е общата сума на всички пари, получени от пране и от пренос и разпространение на наркотични вещества. Тъй като по закон щетите, които са нанесени, трябва да се върнат на държавата, съдът постанови сумата да бъде възстановена от подсъдимия.

За последно Брендо беше задържан миналото лято при операция "Кокаинови крале" и ще трябва да отговаря и пред италиански съд за трафик на кокаин.

Преди две седмици съдът в Букурещ издаде нова европейска заповед за арест срещу Банев, отново за ръководене на наркогрупа.

Водещи