Дядо се бори за живота си след падане от необезопасен мост 26.03 | 18:03

Калпавото съоръжение е изградено по европейски проект за близо милион

От Теодора Кокаланова

76-годишен дядо от благоевградското село Еленово е приет в "Пирогов" с опасност за живота, след като паднал от необезопасен мост над Еленовското дере. Богдан Стоилов, който не вижда заради глаукома, паднал от височина около 70 см и си ударил лошо главата. Ударът е бил омекотен от ушанката, която Стоилов е носил. 

Той трябвало да се срещне със съпругата си в края на селото, но вместо това възрастната жена видяла мъжа си на циментовите плочи в дерето. Предполага се, че дядото е лежал в безпомощно състоянието поне двадесетина минути.

Възрастният мъж е закаран най-напред в местната болница, а час и половина по-късно е транспортиран в "Пирогов". Лекарите констатирали фрактура на черепа и хематом, както и няколко счупвания. 

Дерето е изградено в селото по Оперативна програма "Регионално развитие", за да предотврати евентуални наводнения. Първоначално обявената му стойност достигала един милион лева, но после сумата е намалена на 700 000 лв. Съоръжението не е завършено.

Освен това проектът не е предвидил мост, въпреки че дерето разделя къщите от стопанските постройки, обясни кметският наместник Александър Парашкански.

За свое улеснение хората от близката махала направили импровизиран мост, за да се придвижват по-бързо и да не им се налага да заобикалят около стотина метра. Мястото не е обезопасено с парапети, предаде news7. Близките на пострадалия дядо обмислят да съдят общината.

Водещи

Най-четени