ЕВН е инвестирала над 1,64 млн. лв. в Смолянско през 2011 г. 02.08 | 12:50

Над 14 км са новоизградените и ремонтираните електропроводи и кабели

От Андриян Георгиев

Новоизградените и ремонтираните електропроводи и кабели в областта са с обща дължина над 14 км.

За първите 6 месеца на годината "EВН България Електроразпределение" AД е инвестирало повече 1,64 млн. лв. за подобряване качеството и повишаване на сигурността на електрозахранване в Смолянска област.

Инвестиционната и ремонтна програма (ИРП) на дружеството за областта през 2011 г. е продължение на активната инвестиционна политика на "ЕВН България" в региона.

ИРП за 2011 г. за областта обхваща амбициозни проекти с цел по-висока сигурност на снабдяване с електроенергия. Реализираните до края на юни 2011 г. проекти обхващат изградени нови и ремонтирани 1 130 м кабелни и въздушни лини средно напрежение, 13 хил. метра кабелни и въздушни лини ниско напрежение, както и реконструкции на трафопостове и възлови станции.

Някои от реализираните вече проекти в региона са реконструкция възлова станция "Старцево" за над 70 хил. лв., изграждане на въздушни и кабелни линии "Купен” за над 105 хил. лв., както и реконструкция на мрежата и изнасяне отчитането на електроенергията на границите на имотите в с. Лясково и др.

"EВН България Електроразпределение" АД ще продължи и занапред с реализирането на обекти от инвестиционната си програма както за област Смолян, така и в цяла Югоизточна България.

Планираната инвестиционната програма за цялата територия, обслужвана от "ЕВН България" за 2011 г. възлиза на 113,1 млн. лв.

Водещи

Най-четени