Евродепутатът Неков: Такава е волята на българския избирател 29.05 | 14:49

Вотът на гражданите трябва да бъде уважен, смята Станишев

От Теодора Кокаланова

"Получих единна и красноречива подкрепа от Софийската организация. Всички народни представители, общински съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София ми гласуваха доверие", заяви 15-ият в евролистата на БСП Момчил Неков.

ЦИК окончателно потвърди, че такава е конституционната воля на българския избирател. "Що се касае до моята позиция да бъда евродепутат считам, че аз съм я показал още със съгласието си да бъда номиниран и издиган от основните партийни организации в БСП", отбеляза бъдещият евродепутат. По думите му той е получил стотици съобщения във Facebook в негова подкрепа, информира агенция "Фокус". 

"Още сега искам да заявява, че аз в чужди битки нямам намерение да участвам или да изпадам в подобни полемики", отсече Неков. С цел да осветли картината върху евентуални спекулации, той се представи.

"Магистър съм по политология и Международни икономически отношения. В момента съм докторант в Софийски университет. Автор съм на 2 книги на политологична тематика. Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит", каза Неков. 

По отношение на Момчил Неков, Станишев заяви: "Вотът на избирателите трябва да бъде уважен. Искам да чуя неговите намерения".

На въпрос каква ще бъде съдбата на Момчил Неков, Мая Манолова отговори, че той сам трябва да прецени дали да стане европейски депутат или не. "Решението е негово и на организацията, която го е номинирала", заяви Манолова и категорично отрече да има оказан натиск върху него, за да се откаже от мястото на евродепутат.

"Срокът, в който избраните за евродепутати трябва да заявят дали искат да отидат, не е изтекъл. Това може да се случи до утре, защото ЦИК не се е произнесъл за окончателното разпределение на мандатите и имената на кандидатите. Няма хора в листата на КБ, които да не са достойни и да нямат необходимите качества да станат евродепутати", заключи Мая Манолова. 

Водещи

Най-четени