Едната от пострадалите на магистралата още лежи в „Пирогов“ с опасност за живота 06.07 | 09:27

В „Св. Анна“ пък остават да лежат 14 души, четирима от тях са в по-тежко състояние

От iNews.bg

Малкото 2-годишно дете, настанено в "Пирогов” след верижните катастрофи на магистрала "Тракия” вчера сутринта, е в добро състояние, но остава за лечение в болницата. Най-вероятно утре ще бъде изписано. В най-тежко състояние пък е 80-годишна жена, която още е с опасност за живота, съобщиха от спешната болница, предаде БГНЕС. Тя бе оперирана и засега остава в интензивното отделение.

Общо 30 души са настанени в различни столични лечебни заведения. Седем от пострадалите са преминали през "Пирогов”. Сред тях, освен детето и две жени с по-тежки наранявания, шофьор на камион е постъпил с фрактури в областта на таза. В късния следобед на собствен ход са пристигнали дъщеря и внучка на друга от пострадалите на магистралата. Те са прегледани и освободени за домашно лечение.

В същото време други 14 от пострадалите остават за лечение в УМБАЛ "Св. Анна". От тях четирима са в по-тежко състояние. Те са в реанимация и не може да се изключи опасността за живота им. Това заяви изпълнителният директор на болницата д-р Славчо Близнаков пред "Фокус".

По думите му, единият пациент има счупване на шийни прешлени, с увреждане на гръбначния мозък е и неговото състояние е много тежко. "Има две жени с черепно-мозъчни травми, при които са възможни усложнения. Има и друга с травма на сърце и гръдно-коремната област. Настанен в болницата е и младеж със счупване на бедро и предмишница, което също е тежка травма, уточни д-р Близнаков. Всички са стабилизирани и състоянието им е предвидимо. В момента се провеждат лечебните мероприятия.

Водещи

Най-четени